Ga naar de hoofdinhoud

Ford gebruikskosten

Vergelijk de gebruikskosten van twee Ford-modellen om de auto te vinden die bij u past.

Vergelijk model

Kies een van de onderstaande modellen om de gebruikskosten te berekenen.

Filter

Alles wat u nodig hebt en meer

New Explorer EV Explorer

RWD Extended Range 77 kWh 286 pk A1

Electric

SUV

  • Full LED koplampen
  • 19" Lichtmetalen velgen
  • 12-weg elektrische bestuurderszetel
  • Intelligente Adaptive Cruise Control
  • Navigatiesysteem
  • Achteruitrijcamera

Nettoprijs vanaf

€ 45.768,00††

  • Bespaar € 3.182,00

€ 48.950,00Aanbevolen catalogusprijs

Schatting van de gebruikskosten

Belangrijkste specificaties

Uitgelicht model

Koetswerk
SUV
Versie
Explorer
Kleur
Arctic Blue
Interieur
Black Onyx (gedeeltelijk Sensico®)
Brandstoftype
EV
Aandrijving
RWD
Transmissie
A1
Bruikbare batterijcapaciteit
77 kWh
Energieverbruik
13.9 kWh/100km
Energieverbruik (extra hoog)
184.04 Wh/km
Energieverbruik (hoog)
12.3 kWh/100km
Energieverbruik (laag)
10.6 kWh/100km
Energieverbruik (medium)
10.5 kWh/100km
Energieverbruik (stad)
105.38 Wh/km
Gecombineerd elektrisch rijbereik
602.0 Km
Koppel
545 Nm
Laadsnelheid (10-80%)
28 min
Maximaal rijbereik
555 Km
Maximaal vermogen
286 pk
Piekvermogen
135 kW
Prestatie: 0-100km/u
6.4 sec
Prestatie: Topsnelheid
180 km/u
Stroomverbruik
15.1 kWh/100km
Leeggewicht
2090 kg
MTM
2675 kg
MTM incl. trailer
3875 kg
Max. trekvermogen (GEREMD)
1000 kg
Maximale draaglast dak
75 kg
Maximale toegelaten massa voor voertuig-sleep (geremd) (helling 8%)
1200 kg
Maximale toegelaten massa voor voertuig-sleep (ongeremd)
750 kg
Maximale verticale last op de trekhaak
75 kg
Bruto voertuiggewicht
2675 kg
Bodemvrijheid ( volledig geladen )
141 mm
Draaicirkel-tussen stoepranden
9.7 m
Minimale afstand tussen wielkasten (In bagageruimte)
1008 mm
Totale breedte
1871 mm
Totale breedte met ingeklapte spiegels
1946 mm
Totale breedte met spiegels
2063 mm
Totale hoogte
1630 mm
Totale lengte
4468 mm
Vrije hoogte (ongeladen)
193 mm
Wielbasis
2767 mm
Beenruimte op de zitplaatsen achteraan (zitplaats tot maximum achteraan verschoven en op halve hoogte)
916 mm
Beenruimte op de zitplaatsen vooraan (zitplaats tot maximum achteraan verschoven en op halve hoogte)
1135 mm
Breedte op ellebooghoogte achteraan
1420 mm
Hoofdruimte ep de zitplaatsen achteraan ( zonder panoramisch dak )
975 mm
Hoofdruimte op de zitplaatsen vooraan ( zonder panoramisch dak )
1008 mm
Zitplaatsen
5 zetels
Breedte tussen de wielkasten
1008 mm
Laadlengte tot 2de rij
804 mm
Max laadlengte
677 mm
Bagagevolume 5 zitplaatsen beladen tot dak
450 liter
Opening laadbreedte ( mm)
1058 mm
Opening laadhoogte ( max )
664 mm

[†] De aanbevolen catalogusprijs is de prijs incl. 21% btw (tenzij anders vermeld) en is gebaseerd op onze maximumdetailprijzen. Let op: de op deze website vermelde catalogusprijzen zijn niet gegarandeerd en slechts indicatief. Ford tracht de prijzen steeds zo accuraat mogelijk weer te geven op deze website. Gelieve uw Ford-verdeler te contacteren voor de actuele catalogusprijs van het door u gekozen voertuig.

[††] De nettoprijs is de prijs na aftrek van alle onvoorwaardelijke premies en kortingen, inclusief 21% btw. Niet geldig voor Ford-personeel en fleet. De berekening is gemaakt op basis van de prijs die heden van toepassing is. Contacteer uw Ford-verdeler voor meer informatie over deze prijs, voor de aanvraag van een offerte of voor specifieke fleet- en Ford-personeelsvoorwaarden. Deze prijs is exclusief de afleveringskit.

Belangrijke informatie:
Er kunnen extra kosten verbonden zijn aan het bezitten van een auto die niet in deze cijfers zijn opgenomen, zoals aanbetalingen, verzekeringen en financiering. De verstrekte informatie is alleen bedoeld als richtlijn en is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. De verstrekte informatie mag niet worden gebruikt om een aankoopbeslissing te nemen.

Afbeeldingen en informatie op deze website komen mogelijk niet overeen met de laatste Belgische specificaties, kleuren kunnen afwijken, opties en/of accessoires kunnen tegen meerprijs worden aangeboden en locaties en gebruikte voertuigen kunnen zich buiten België bevinden.

Ford hanteert een politiek van voortdurende productverbetering. Ford behoudt zich dan ook het recht voor om te allen tijde specificaties, kleuren en catalogusprijzen van de verschillende modellen, functies en artikelen zonder voorafgaande berichtgeving te wijzigen. Alle inspanningen werden geleverd zodat de informatie, details en omschrijvingen op het moment van publicatie correct waren. Wanneer nieuwe informatie gekend wordt, zullen wij deze op gepaste tijde in deze toepassing implementeren. Wij adviseren u om de voertuigspecificaties steeds na te gaan bij uw Ford-verdeler voordat u een voertuig bestelt. Alle informatie geldt enkel voor de Belgische markt en de meegedeelde prijzen zijn steeds louter indicatief. De afbeelding is niet bindend.

Belangrijke informatie over prestatiecijfers:
De cijfers voor brandstofverbruik en CO2-uitstoot in de tabel zijn afgeleid van de Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP) . Deze cijfers weerspiegelen mogelijk niet de werkelijke rijresultaten, die afhankelijk zijn van een aantal factoren, waaronder de gemonteerde accessoires, weersomstandigheden, rijstijlen en belading van de auto. De getoonde cijfers zijn ter vergelijking; vergelijk het brandstofverbruik en de CO2-cijfers alleen met andere voertuigen die volgens dezelfde technische procedures zijn getest. Voor Plug-in Hybrid voertuigen: deze cijfers zijn verkregen door gebruik te maken van een combinatie van batterijvermogen en brandstof. Plug-in Hybrid voertuigen moeten worden opgeladen met netstroom. Voor 100% elektrische voertuigen: deze cijfers zijn verkregen nadat de batterij volledig was opgeladen. 100% elektrische voertuigen moeten worden opgeladen met netstroom. De getoonde elektrische actieradius is verkregen met behulp van de WLTP-testprocedure. Het opgegeven brandstof- en energieverbruik, de CO2-uitstoot en de elektrische actieradius zijn bepaald volgens de technische vereisten en specificaties van de Europese verordeningen (EG) 715/2007 en (EU) 2017/1151, zoals laatstelijk gewijzigd. Lichte bedrijfsvoertuigen die zijn goedgekeurd volgens de World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP) hebben informatie over brandstofverbruik en CO2-uitstoot voor zowel de NEDC-cyclus (New European Drive Cycle) als de WLTP-cyclus. WLTP is een nieuwe, meer realistische testprocedure voor het meten van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot en heeft de NEDC 2020 volledig vervangen. De toegepaste standaardtestprocedure maakt een vergelijking tussen verschillende voertuigtypes en verschillende fabrikanten mogelijk. Naast de brandstofefficiëntie van een auto spelen ook rijgedrag en andere niet-technische factoren een rol bij het bepalen van het brandstof-/energieverbruik, de CO2-uitstoot en de elektrische actieradius van een auto. CO2 is het belangrijkste broeikasgas dat verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde.

Belangrijke informatie over het leeggewicht:
Geeft het lichtste leeggewicht aan, uitgaande van een bestuurder van 75 kg, volledige vloeistoftoevoer en 90% brandstof, onder voorbehoud van fabricagetoleranties en gemonteerde opties enz. De vermelde treklimieten vertegenwoordigen de maximale trekcapaciteit van het voertuig met de bruto voertuigmassa om opnieuw te starten op een helling van 12% op zeeniveau. De prestaties en zuinigheid van alle modellen worden verminderd wanneer ze worden gebruikt om te slepen. Tonglast is maximaal 100 kg op alle modellen. Bruto treingewicht is inclusief aanhangergewicht.

Belangrijke informatie over afmetingen:
Afmetingen kunnen variëren afhankelijk van het model en de gemonteerde uitrusting.